MER OM MIG

Jag måste erkänna att vägen till att bli frilanscoach inte var självklar för mig från början. När jag var yngre var hästar livet och jag hade många olika drömmar, allt från att jobba med djur, blir författare, journalist eller psykolog. Plötsligt befann jag mig inom marknadsföring och har arbetat flera år inom främst sociala medier med flera stora företag. 

 

Jag hade en strålande karriär inom marknadsföring och fick arbeta med bolag och kunder som Microsoft, SJ, PLAN, Visit Sweden med mera. En typisk "duktig flicka". Något skavde dock. Något kändes inte rätt.

Jag bytte jobb i princip varje år och tänkte "den här gången blir det bra!". Att sitta och söka på nya jobb på LinkedIn och drömma mig iväg började bli en lång vana. Jag fick nästan en kick av att bli kallad till intervju och bli erbjuden jobb. Varje gång i hopp om att jag skulle hitta min plats på arbetsmarknaden. Varje gång jag sagt upp mig från ett jobb kände jag "wow vilken frihetskänsla!". Det var något häftigt med att säga upp sig och gå vidare, men till vad? Egentligen samma sak. Varför kunde jag inte bara vara nöjd som alla andra? Söndagsångest var ett faktum och jag visste inte att det ens fanns en möjlighet för mig att leva utan det. För det mesta gällde fasta arbetstider även om någon timme hit och dit kunde vara flexibel. Alltid någon chef som flåsade mig i nacken och som jag oftast kände inte såg min potential.

IMG_4838_edited.jpg

Jag märkte att jag ofta blev uttråkad på jobbet, uppgifterna blev för lätta och gick på rutin. Jag brydde mig mycket mer om kollegor och hur alla blev behandlade.

Allt som oftast fick jag hjälpa sönderstressade kollegor och vänner att stå upp för sig själva på arbetsplatsen. Det blev en vana att hjälpa dessa personer att förbereda sig inför samtal och mail till chefer om hur de kände sig orättvist behandlade eller att de var stressade på grund av hög arbetsbelastning.  

Till slut tog jag klivet och blev frilans inom marknadsföring. Egen kontroll över tider, arbetsuppgifter och ingen chef som skickade mail på kvällen. Det var härligt! Men efter ett år insåg jag att något började skava lite igen. Jag vågade till slut ställa mig frågan om jag fortfarande tycker marknadsföring är roligt? Är detta något som jag brinner för? Svaret var "nej, jag behöver något mer", vilket också var väldigt jobbigt att inse. Jag var tvungen att till slut ta steget, för att lägga massa tid av mitt liv på arbetsuppgifter som inte gav mig någon glädje var inte längre ett alternativ. Jag fick nog.

Så, varför blev jag frilanscoach? Under många år har jag varit intresserad av att personlig utveckling och själv gått till diverse psykologer och coacher. Min erfarenhet från att peppa tidigare kollegor och vänner gav mig även idén att jag faktiskt kanske kan hjälpa andra människor som känner igen sig i min historia. Jag tycker det är så himla intressant att höra människors tankar, känslor och drömmar och vill mer än gärna hjälpa fler att våga göra förändringar som de inte visste var möjliga. När jag själv tog det första steget till att bli egenföretagare och började prata om detta började även personer jag inte känner ta kontakt med mig. De ville veta hur jag vågade ta steget. Hur ska de tänka och vad ska de göra? Eftersom du är här och läser kan jag tänka mig att du har liknande funderingar inom dig. 

Vägen hit har varit lång och brokig. Jag började researcha många olika företag som erbjöd coachutbildningar. Läste, ringde runt och gick på besök på ett par ställen. Efter en kväll med några "prova på"-övningar och mer information landade jag hos Coach Companion. Ett företag som är anslutet till ICF (International Coach Foundation) vars syfte främst är att etablera coaching som en erkänd profession och kvalitetssäkra coacher och coachutbildningar. Nu är jag Diplomerad Coach och redo att hjälpa dig som varit i min sits att hitta det som känns rätt.