Sök
  • Nella Lisserow

GUIDE: Såhär börjar du frilansa

När jag började frilansa inom sociala medier och marknadsföring frågade många hur jag gjorde. Det finns många områden du kan frilansa och konsulta inom, det är egentligen bara fantasin som sätter stopp. Ett par exempel är: sociala medier, IT, programmerare, HR, ekonomi, designer, skribent, kreatör, fotografering, marknadsföring, utbildning...ja det går att hitta vägar inom det mesta helt enkelt. Nedan bjuder jag på en en snabb guide om hur du kommer igång och börjar frilansa!


1. Hitta din niche

Konkretisera vilket område du vill frilansa eller vara konsult inom. Skriv även upp för dig själv vilka tjänster du kan och vill erbjuda. Lista dina skills!


2. Ekonomisk förberedelse

Bestäm dig för hur mycket pengar du vill ha i buffert. Är du anställd idag kanske du har som mål att spara undan 3 eller 6 månadslöner.


3. Drömföretag

Skriv en lista på alla företag, organisationer och samarbetspartners som du drömmer om att få jobba med.

4. Kontakter

Gör en lista på alla människor du har runt dig som kanske arbetar på ett företag som kan behöva din hjälp. Gå igenom allt från vänner, familj, släkt, nya och gamla arbetskollegor och klasskamrater. Här ser du att du har ett större kontaktnät än vad du kanske tidigare trodde.


5. Researcha

Kolla om det finns någon som redan gör det du vill göra, hur har de gjort? Våga be om hjälp och råd. Googla på nätet efter kolla upp bra artiklar och personer. Våga också bjuda personer inom ditt område på lunch/fika för att få input.


6. Hemsida

Gör en hemsida för dina tjänster. Jag använder exempelvis Wix, men det finns många enkla tjänster nu för tiden för att bygga din egen hemsida.


7. Hoppa!

Yes baby, nu är det dags för lansering. Ut på alla sociala medier med din nyhet, länka till din hemsida. Berätta vad du har att erbjuda. Hör av dig personligen till alla i ditt kontaktnät. Nu kör vi!


102 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla