Sök
  • Nella Lisserow

Hur vet jag om jag bör bli egenföretagare?

Uppdaterat: 7 mars 2020

Det är inte alltid solklart för alla att ta steget till att bli egenföretagare. Du kanske har ett jobb du trivs med, bra kollegor och tycker det är bekvämt med en lön som har en exakt siffra varje månad. Det vill säga, du måste inte hata att vara anställd och ha ett jobb att gå till och kollegor runt om dig. Det kan kännas "helt okej" ändå.


Däremot kan det finnas något annat som lockar. Du kanske drömmer om att resa mer, eller ha möjlighet att åka iväg på en längre skidsemester, volontära, surfa och uppleva en ny stad. Eller ett nytt land. Att styra över sin egen tid är en stor drivkraft för många! Jag vill däremot slå hål på myten att det är tryggare att vara anställd - det är det inte alltid. Som anställd har företaget makten att även låta dig gå, av olika anledningar. Som nedskärningar, konkurs, eller att det helt enkelt inte fungerar på jobbet om du inte går ihop med en chef/kollegor.


Är du egen så har du makten. Du bestämmer hur mycket jobb och tid du lägger ner, vilka typer av uppdrag och samarbetspartners du vill ha. Helt enkelt är det du som bestämmer hur företaget ska skötas. Du har ett större inflytande på din och företagets ekonomi. Det är du som sätter prislappen.

Vägen till att bli egenföretagare/entreprenör/digital nomad - vad du än vill kalla det, kan se väldigt olika ut. Många egenföretagare jag har pratat med har bland annat drivits att ta beslutet på grund av detta:

  • Mer frihet. Kunna bestämma över sin tid och få mer tid till nära och kära/intressen.

  • De har aldrig trivts med att ha en chef, utan är bra på "self-leadership".

  • Är kreativa, har mycket potential och växer snabbt.

  • Behöver nya utmaningar.

  • Kunna styra sin inkomst själv.

  • Ha möjlighet till semester när de själva vill.

  • Jobba med något de bryr sig, och känner är meningsfullt.


Låter inte som så dumma anledningar va?18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla