Sök
  • Nella Lisserow

"Jag har ingen motivation"

Många jag pratar med har börjat tappa motivationen och börjat ifrågasätta mer saker. Vad håller jag på med? Bryr jag mig om det här? Känns det meningsfullt? Det är stora och viktiga frågor som vi oavsett bör ställa oss då och då. Vi utvecklas ju också med tiden, det finns flera upplevelser och erfarenheter vi går igenom i livet som kan få oss att omvärdera saker.


För en del är den tiden nu, att vi börjar omvärdera. Lägger du tid på rätt saker? Vad är det som är viktigt för dig i livet egentligen? Kanske har du fått svar på det, eller så söker du fortfarande. Båda delarna är okej.
Jag tror på att låta vårt flow styra mer. Det vill säga, tycker du att en viss syssla är tråkig? Gör inte den då. En del uppgifter och åtaganden i livet tar mer energi från oss än vad det ger. Självklart kan vi inte fly från VARENDA tråkig uppgift i livet, men vi kan arbeta mer med flow. Lägger du tid på det du är bra på och tycker är roligt så får du så mycket mer energi tillbaka.


Exempelvis kanske du inte alls gillar att skriva, ekonomi, eller att laga mat. Men istället är du grym på att nätverka, måla och plantera växter. Ibland kan det vara bra att vara lite snällare mot sig själv, och om du då hatar att skriva så låt bli och få hjälp med det istället. Antingen att du anlitar någon, eller att du byter tjänster! Exempelvis att du får hjälp med att skriva en text i utbyte mot ett par vackra blommor eller en god middag. Självklart har inte alla möjlighet till detta, men du som HAR möjligheten TA den! Ofta finns det fler möjligheter än vad vi tror.


Om du inte alls har lust med något, let it be. Det är okej! Kanske behöver du passa på att ta den här tiden till att bara vila och reflektera. Låt prestationsprinsessan/prinsen i dig vila lite. Du kanske behöver det för att få tillbaka din motivation. Nästa dag, eller om en vecka kanske du vaknar med ny energi och får mer flow i din vardag och det du önskar göra.


Poängen är, acceptera att motivationen går upp och ner. Däremot kan det vara en viktig fråga att ställa sig: Vad motiverar dig? Varför är det här viktigt för dig? Våga utforska.


105 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla