Sök
  • Nella Lisserow

Lever du för din vardag eller semester?


Många får ångest eller blir ledsna över tanken att semestern ska ta slut och livet måste återgå till vardagen. Har du tänkt på hur skevt det egentligen är? Varför har du inte en vardag som du gillar eller trivs med?


Vi tenderar att spara allt roligt till semestern, pengar, sociala events, besöka vänner du inte träffat på länge, hotellvistelser, vandringar och andra upplevelser. Inte konstigt att du då får ångest över att återgå till din vardag som bara innebär jobb, handla mat och tvätta.

Även vardagar måste ju ha en mening, vi kan inte bara leva för några veckors semester varje år. Det är ju faktiskt rätt sorgligt.Har du ångest inför att gå tillbaka till jobbet och vardagen? Då är det dags att börja fråga dig själv varför. Något skaver ju, kanske är du inte på rätt arbetsplats, eller ens i rätt bransch. Eller så gör du ingenting roligt på vardagar och helger utan sparar allt till semestern. Kanske vill du lägga mer tid på något du faktiskt bryr dig om. Något som gör att du slipper ha ångest över att semestern eller helgen är över. Det är faktiskt möjligt. En del blir provocerade över att höra det här. Fråga dig själv varför du i så fall blir provocerad av det. Många finner sig bara i att "livet är såhär". Det gäller att bredda sitt perspektiv, bli mer handlingskraftig, samla mod och våga tro på sig själv. Våga utforska det som kanske känns läskigt men samtidigt lite kittlande. Jag säger det igen, vardagen och jobb måste inte vara tråkigt och ångestfyllt.

Nyfiken på hur du kan förändra det? Boka en prova på coaching hos mig!

409 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla