Sök
  • Nella Lisserow

Vanliga hinder för att starta eget

Uppdaterat: 5 mars 2020

Här är en del vanliga hinder för personer jag har pratat med om att starta eget företag. Vi kan kalla det hinder, hjärnspöken, eller sabotörer. Jag gillar ordet sabotörer i den här kontexten då det egentligen just är vad dessa tankar är i detta fall.


"Jag har ingen bra idé"

"Ekonomisk risk"

"Brist på att tro på sig själv och idén"

"Bokföring"


Vi målar ofta upp våra drömmar och mål, högt upp i skyn och långt borta. Ibland så långt bort att de blir ouppnåeliga och då det känns väldigt svårt plötsligt. Men att starta eget handlar inte om att du måste säga upp dig samma dag som du registrerar företag och har en idé på plats och en 5-års plan.

Om du skulle sätta upp ett mål för att springa ett marathon på 42,2km och aldrig ha sprungit i ditt liv innan - inte skulle väl du förvänta dig att du nästa dag ska kliva upp ur sängen och börja springa själva marathonloppet?


Nej, du börjar i små steg. Utforskande, träningsschema och sakta men säkert börja bygga upp din kondition. Problemet är att sällan vågar människor ta det där första löpsteget. Eller i detta fall, steget för att utforska i hur du skulle kunna bli egenföretagare.


Vi gör det också så mycket mer komplicerat än vad det behöver vara. Idag har vi massor av fiffiga verktyg, nätverk, experter och människor runt oss som underlättar och röjer undan de "problem" vi gärna sätter upp framför oss när vi vill genomföra något.


Du måste inte vara utbildad ekonom och ha koll på varenda detalj för att bli egenföretagare. Boka in en prova på coaching med mig så börjar vi resan tillsammans!


37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla